onsdag 24 januari 2018

Mot nästa destination

USA 2017-2018, del 2/4.

5. Miami 2.0 (28/12-17)


Tillbaka till Miami. Denna gång var det för att utforska shoppingen och vi begav oss till ett köpcentrum vi hört talas om tidigare. Den dagens shopping bestod för min del av en svart sidenmorgonrock och en bodymist från Victoria’s Secret, och lite handsprit haha.

När vi kände oss färdig-shoppade påbörjade vi jakten efter Brain Freeze, ett speciellt glasscafé som vi fått nys om via Roy Farez och programmet där han åkte USA runt och smakade diverse godsaker. Vad som är speciellt med just Brain Freeze är att de gör all glass på beställning med hjälp av flytande kväve, vilket vi såklart var nyfikna på. Efter lite om och men hittade vi fram till stället och kunde glatt konstatera att både smaken och den visuella upplevelsen var värda lite letande.



6. Fort Lauderdale —> Daytona Beach (29/12-17)

En dag i bilen. Runt elva checkade vi ut och satte oss i bilen. Vi åkte och åkte, tog en paus för den obligatoriska fredagstacon (på Taco Bell) och sedan åkte vi lite till. I bilen fick jag läst lite: novellen Ella gör sig fri och romanen Främlingen, båda var bra men läsningen resulterade i att jag när vi kommit fram endast hade en bok kvar att läsa av de jag tagit med. Några bokhandlar fann jag inte.

Vi kom fram till vårt hotell på Daytona Beach på eftermiddagen och spenderade återstående vakna timmar med att köpa mat, frukt och godis, och att inhandla pizza från Brunos som gjorde oss lika nöjda som sist!


7. Brygghäng (30/12-17)

Det var vår första morgon i Daytona och vi begav oss ut på en liten utflykt. Vi kollade i lite affärer och upptäckte området, men efter några timmar kände vi oss ganska nöjda med det, köpte en kaffe på Dunkin’ Doughnuts och åkte till en restaurang lokaliserad på en brygga, DJ’s Deck. Där åt vi grillade räkor med hemmagjorda pommes, med utsikt över hamnen och bron som man måste passera för att nå Daytona Beach. Solen sken och maten var superb!

På kvällen badade vi bubbelpool vid hotellet och förberedde oss mentalt inför kommande dags aktivitet: ett besök på Disney World's Magic Kingdom.





8. Disney World: Magic Kingdom (31/12-17)

Upp tidigt, iväg snabbt. Jag hade på mig en gredelin romper med ett mönster som andades retro, den kom senare att ackompanjeras av ett par rosa-glittriga öron med en flerfärgad slöja som jag tror är inspirerade av filmen Enchanted. Solen sken över Disney's Magic Kingdom hela dagen och antagligen var det vädret i kombination med datumet som gjorde att så många tagit sig till the ”happiest place on Earth”. Kö efter kö tog vi oss igenom: för att komma in i parken, för att få mat och fika, och för att få uppleva de olika attraktionerna. Trots det var dagen väldigt bra.

Något av det som jag tyckte bäst om var att strosa runt, att insupa atmosfären och titta på de detaljrika miljöerna. Av en slump hamnade vi ganska långt fram vid ett sång- och dansnummer vid det kända slottet som var väldigt bra, men den absoluta höjdpunkten på dagen var när det nya året firades in med musik och otaliga fyrverkerier över slottet. Det var helt fantastiskt!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar